Potrebujeme
- 0,5 kg bravčového stehna (môže byť aj teľacie)
- 2 vajcia
- 1 dl mlieka
- 10 Dkg hladkej múky
- 3 žemle
- 50 g tvrdého syra
- olej
- soľ
Postup:
Z bravčového mäsa si pripravíme 4 rezne, ktoré dobre naklepeme a posolíme. Kôrku zo žemlí nakrájame na drobné rezančeky, dáme na plech a v rúre osušíme. Usušené žemľové rezančeky vyberieme a premiešame s hrubšie nastrúhaným tvrdým syrom.
Z mlieka, vajec a 2/3 múky urobíme cestíčko. rezne poprášime zvyšnou múkou, obalíme v cestíčku a nakoniec v žemli so syrom. V mierne rozpálenom oleji opražíme do červena z oboch strán.
Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo dusenú ryžu a kompót.