Preskočiť na obsah

Hradný rezeň

Potrebujeme

  • 0,5 kg bravčového stehna (môže byť aj teľacie)
  • 2 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 10 Dkg hladkej múky
  • 3 žemle
  • 50 g tvrdého syra
  • olej
  • soľ

Postup:

Z bravčového mäsa si pripravíme 4 rezne, ktoré dobre naklepeme a posolíme. Kôrku zo žemlí nakrájame na drobné rezančeky, dáme na plech a v rúre osušíme. Usušené žemľové rezančeky vyberieme a premiešame s hrubšie nastrúhaným tvrdým syrom.

Z mlieka, vajec a 2/3 múky urobíme cestíčko. rezne poprášime zvyšnou múkou, obalíme v cestíčku a nakoniec v žemli so syrom. V mierne rozpálenom oleji opražíme do červena z oboch strán.

Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo dusenú ryžu a kompót.

Pridaj komentár