Potrebujeme
- 300 g hladkej múky
- 270 g práškového cukru
- 80 g medu
- 2 vajcia
- pol lyžičky jedlej sódy.
Plnka:
- 200 g masla
- 140 g práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 50 g kakaa
- lyžica rumu
Postup:
Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme sódu, vajcia a med. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme v chladničke dve hodiny odležať. Cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Rozložíme na plech a pečieme asi 8 minút. Horúce upečené kolieska skrúcame cez hrubšiu varešku do trubičiek a necháme vychladnúť. Pripravíme si krém, ktorým naplníme trubičky a konce namočíme do čokolády.