Potrebujeme
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 1 vanilínový cukor
- strúhaná citrónová kôra
- štipka soli
- 4 vajcia
- 1/2 prášku do pečiva
- 500 g múky
- 125 ml mlieka
- 4 lyžice rumu
- 125 g hrozienok
- 50 g citrónovej šťavy
- maslo a múka na vysypanie plechu
Postup:
Maslo vymiešame v mise do penista, pridáme cukor a vanilínový cukor, citrónovú kôru, soľ a vyšľaháme krém. Vajcia po jednom pridávame do krémovej hmoty. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou, mlieko a rum. Hotové cesto sa musí ťažko oddeľovať od lyžice. Do cesta vmiešame hrozienka a citrónovú šťavu. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme cesto a vrch uhladíme. Koláč pečieme asi 40 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a vyklopíme. Studený posypeme práškovým cukrom.