Preskočiť na obsah

Bravčové mäso v pretlaku

  • by

Potrebujeme

  • 500 g bravčového pliecka
  • rasca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 lyžička cukru
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a orestujeme na horúcom oleji na panvici. Preložíme do pekáča a podlejeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Keď je mäso polomäkké, pridáme rozotretý cesnak, pretlak a cukor a znovu podlejeme vodou. Hotové mäso vyberieme, do šťavy pridáme hladkú múku a krátko povaríme. Mäso vrátime späť do omáčky. Podávama s kapustou a knedľou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *