Preskočiť na obsah

Cesnakové kurča s bylinkami

  • by

Potrebujeme

  • 1 kurča
  • cesnak
  • soľ
  • maslo

Omáčka:

  • 2 cibule
  • 1 šálku bieleho vína
  • bobkový list
  • bylinky (medovka, bazalka, petržlenová vňať)
  • čierne korenie
  • soľ
  • 150 g šampiňónov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice smotany

Postup:

Kurča osolíme, potrieme rozotretým cesnakom a upečieme na masle. Vo víne podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s bobkovým listom, bylinkami, soľou a korením. Maslový výpek zriedime takto pripraveným vínom a krátko povaríme s nakrájanými šampiňónmi. Múku rozmiešame v troške vody so smotanou a prilejeme k omáčke. Krátko povaríme. Kurča podávame poliate omáčkou s ryžou.