Potrebujeme
Cesto:
- 9 vajec
- 9 lyžíc práškového cukru
- 9 lyžíc horúcej vody
- šťava z pol citróna
- 9 lyžíc polohrubej múky
- pol prášku do pečiva
- kakao
Plnka:
- 1 Hera
- 300 g práškového cukru
- 300 ml mlieka
- 1 Zlatý klas
- 1 vanilínový cukor
- šťava z pol citróna
Džem - biela čokoláda
- Cera
Postup:
Žĺtky, práškový cukor, vodu a šťavu z citróna vyšľaháme 15 minút. Pridáme múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pripravíme si 3 hlboké plechy. Do dvoch dáme bledé cesto, do zvyšnej tretiny primiešame kakao a dáme na tretí plech. Každý plát upečieme. Heru vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding uvarený z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru. Napokon primiešame aj šťavu z citróna. Bledý plát natrieme červeným džemom, vrstvou plnky, prikryjeme tmavým plátom a opäť dáme vrstvu plnky. Zvyšný plát opäť natrieme džemom a prehodíme ho natretou stranou na plnku. Vrch koláča potrieme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali Ceru.