Preskočiť na obsah

Citrónové rezy

  • by

Potrebujeme

Cesto:

  • 9 vajec
  • 9 lyžíc práškového cukru
  • 9 lyžíc horúcej vody
  • šťava z pol citróna
  • 9 lyžíc polohrubej múky
  • pol prášku do pečiva
  • kakao

Plnka:

  • 1 Hera
  • 300 g práškového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 1 vanilínový cukor
  • šťava z pol citróna
    Džem
  • biela čokoláda
  • Cera

Postup:

Žĺtky, práškový cukor, vodu a šťavu z citróna vyšľaháme 15 minút. Pridáme múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pripravíme si 3 hlboké plechy. Do dvoch dáme bledé cesto, do zvyšnej tretiny primiešame kakao a dáme na tretí plech. Každý plát upečieme. Heru vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding uvarený z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru. Napokon primiešame aj šťavu z citróna. Bledý plát natrieme červeným džemom, vrstvou plnky, prikryjeme tmavým plátom a opäť dáme vrstvu plnky. Zvyšný plát opäť natrieme džemom a prehodíme ho natretou stranou na plnku. Vrch koláča potrieme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali Ceru.