Preskočiť na obsah

Citrónový koláč

  • by

Potrebujeme

  • 250 g masla
  • 250 g cukru
  • 4 vajcia
  • strúhaná citrónová kôra
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • tuk a múka na vysypanie formy
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Maslo s cukrom vymiešame do penista. Po jednom primiešame vajcia a citrónovú kôru. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vmiešame do cesta. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a zarovnáme. Koláč pečieme asi 60 minút pri teplote 170 stupňov, občas skontrolujeme pomocou špajle. Hotový koláč vyklopíme a necháme vychladnúť. Z práškového cukru a citrónovej šťavy vymiešame hladkú polevu a koláč ňou rovnomerne polejeme.