Potrebujeme
- 250 g masla
- 250 g cukru
- 4 vajcia
- strúhaná citrónová kôra
- 250 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- tuk a múka na vysypanie formy
- 150 g práškového cukru
- 3 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Maslo s cukrom vymiešame do penista. Po jednom primiešame vajcia a citrónovú kôru. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vmiešame do cesta. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a zarovnáme. Koláč pečieme asi 60 minút pri teplote 170 stupňov, občas skontrolujeme pomocou špajle. Hotový koláč vyklopíme a necháme vychladnúť. Z práškového cukru a citrónovej šťavy vymiešame hladkú polevu a koláč ňou rovnomerne polejeme.