Preskočiť na obsah

Hermelín plnený kapustou

  • by

Potrebujeme

  • 2 hermelíny
  • 50 g slaniny
  • 1 cibuľu
  • 100 g šunkovej salámy
  • 200 g kyslej kapusty
  • soľ
  • rascu
  • 1 lyžičku cukru
  • 2 väčšie plátky šunky
  • 2 zemiaky
  • majoránku
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej

Postup:

Hermelíny rozpolíme, čiastočne vydlabeme a dáme do nich náplň, ktorú sme si pripravili z osmaženej cibuľky, na kocky nakrájanej šunky, vydlabaného hermelínu a pokrájanej kapusty, do ktorej sme pridali lyžičku cukru. Polovice opäť spojíme a pritlačíme. Syr zabalíme do plátku šunky a obalíme v cestíčku. To si pripravíme z nastrúhaných zemiakov, majoránky, rasce, soli, vajíčka, cesneku a múky. Syr vysmažíme na oleji ako rezne a podávame so zeleninou.