Preskočiť na obsah

Jahodové knedle

  • by

Potrebujeme

  • 300 g polohrubej múky
  • 2 veľké zemiaky
  • soľ
  • vodu
  • jahody
  • kryštálový cukor
  • maslo
  • granko

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a vychladnuté postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, trošku soli a toľko vody, aby sme vypracovali cesto, ktoré budeme vaľkať. Jahody si umyjeme a necháme odtiecť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na štvorce podľa veľkosti jahôd. Na každý štvorec položíme jahodu a obalíme cesto. Okraje stlačíme, aby pri varení jahody nevypadli. Varíme v mierne osolenej vode, kým knedle nevyplávajú. Roztopíme si maslo, vložíme knedle, posypeme kryštálovým cukrom a grankom.