Preskočiť na obsah

Kokosová roláda

  • by

Potrebujeme

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice horúcej vody
  • olej
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • pol lyžičky prášku do pečiva
  • jahodový džem

Plnka:

  • 1 Hera
  • 3 dcl mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 1 vanilínový cukor
  • 300 g práškového cukru
  • kokos

Postup:

Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Zamiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 150 stupňov dozlatista. Na vychladnutú natrieme džem a plnku, ktorú sme si pripravili z Hery, cukru a pudingu pripraveného z mlieka a Zlatého klasu. Roládu stočíme, opäť potrieme plnkou a posypeme kokosom. Necháme v chlade stuhnúť.