Potrebujeme
Linecké cesto:
- 17 dkg práškového cukru
- 25 dkg smetolu
- 2 žĺtky
- 25 dkg hladkej múky
- 25 dkg polohrubej múky
- pol prášku do pečiva
Cesto na pusinky:
- 6 bielkov
- 33 dkg kryštálového cukru
- 10 dkg práškového cukru
- 17 dkg kokosu
Plnka:
- 1 Hera
- 250 g práškového cukru
- 3 dcl mlieka
- 1 Zlatý klas
- 2 vanilínové cukre
- kakao
džem - čokoládová poleva
Postup:
Linecké cesto: Všetky prísady zmiesime, cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska, ktoré upečieme dozlata.
Cesto na pusinky: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Kokos zmiešame s práškovým cukrom a do tuhého snehu zľahka vmiešame. Hmotu dáme do cukrárenského vrecka a na plech vyložený papierom striekame okrúhle pusinky s priemerom rovnakým ako upečené linecké kolieska. Sušíme v rúre pri veľmi mierne teplote dlhšiu dobu.
Plnka: Heru si vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame vychladnutý puding uvarený z mlieka, Zlatého klasu a vanilínových cukrov a na záver primiešame trochu kakaa.
Na linecké koliesko dáme do stredu trochu džemu, dookola nastriekame plnku, prikryjeme kokosovou pusinkou a dolnú časť namočíme do čokoládovej polevy.