Preskočiť na obsah

Kuracia čína

  • by

Potrebujeme

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 veľká cibuľa
  • olej
  • hrsť sušených húb
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 pór
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 150 g smotany na varenie
  • bravčovú masť
  • hladkú múku

Postup:

Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme vopred namočené huby. Kuracie prsia nakrájame na kocky, dusíme a podlievame vodou. Po desiatich minútach pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme a dusíme. Keď je všetko mäkké, pridáme smotanu a zahustíme zápražkou pripravenou z masti a múky. Podávame s ryžou.