Preskočiť na obsah

Plnená fašírka

  • by

Potrebujeme

  • 400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 žemľu
  • mlieko
  • soľ
  • mleté korenie
  • olej

Plnka:

  • 1 lyžicu oleja
  • 2 vajcia
  • 6 plátkov šunkovej salámy
  • 2 párky
  • 80 g šampiňónov
  • 1 lyžicu masla
  • 2 sterilizované uhorky

Postup:

Mäso zmiešame s vajíčkom, žemľou navlhčenou mliekom, soľou a mletým korením. Masu rozdelíme na polovicu a každú časť rozotrieme na alobal potretý olejom.
Na panvici rohrejeme olej a z rozšľahaných vajec upečieme dve menšie omelety. Na mäso položíme omeletu, plátky šunkovej salámy, prekrojený párok, plátky udusených šampiňónov a plátky uhorky. Pomocou alobalu fašírku zvinieme a konce uzavrieme, dáme do pekáča a mierne podlejeme. Po 25 minútach alobal otvoríme a fašírku dopečieme.