Potrebujeme
- 400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 1 vajce
- 1 žemľu
- mlieko
- soľ
- mleté korenie
- olej
Plnka:
- 1 lyžicu oleja
- 2 vajcia
- 6 plátkov šunkovej salámy
- 2 párky
- 80 g šampiňónov
- 1 lyžicu masla
- 2 sterilizované uhorky
Postup:
Mäso zmiešame s vajíčkom, žemľou navlhčenou mliekom, soľou a mletým korením. Masu rozdelíme na polovicu a každú časť rozotrieme na alobal potretý olejom.
Na panvici rohrejeme olej a z rozšľahaných vajec upečieme dve menšie omelety. Na mäso položíme omeletu, plátky šunkovej salámy, prekrojený párok, plátky udusených šampiňónov a plátky uhorky. Pomocou alobalu fašírku zvinieme a konce uzavrieme, dáme do pekáča a mierne podlejeme. Po 25 minútach alobal otvoríme a fašírku dopečieme.