Potrebujeme
Cesto:
12 vajec
Plnka:
- 1 Hera
- 300 g práškového cukru
- 300 ml mlieka
- 1 Zlatý klas
- 1 vanilínový cukor
- rum
- kakao
džem - čokoládová poleva
Postup:
6 žĺtkov, 6 lyžíc práškového cukru a 6 lyžíc horúcej vody vyšľaháme 15 minút. Pridáme 6 lyžíc polohrubej múky s polovicou prášku do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh zo 6 bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme. Rovnako si pripravíme ešte jedno cesto, do ktorého ale pridáme aj kakao a opäť upečieme dva pláty. Z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Vymiešame Heru s práškovým cukrom a postupne vmiešavame chladný puding. Pridáme asi pol dcl rumu a kakao a vymiešame hladký krém. Na tmavý plát natrieme polovicu plnky, prikryjeme svetlým plátom, ktorý natrieme džemom, opäť prikryjeme svetlým plátom, natrieme druhú polovicu plnky a dáme tmavý plát. Vrch koláča potrieme čokoládovou polevou.