Potrebujeme
- 200 g ryže
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 1 malá cibuľa
- 100 g hrášku
- 100 g sterilizovaných uhoriek
- 2 natvrdo uvarené vajcia
- 3 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, kôpor, petržlenová vňať, pažítka…)
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťavy
- 50 g kyslej smotany
- 70 g majonézy
Postup:
Ryžu uvaríme tak, aby nebola celkom mäkká. Uvarenú mrkvu a zeler nakrájané na malé kocky, cibuľu nadrobno nasekáme. Pridáme hrášok, nakrájané uhorky a vajíčka a všetko premiešame s ryžou. Pridáme bylinky, soľ, korenie, citrónovú šťavu, smotanu a majonézu a všetko dobre premiešame. Najlepšie chutí s pečeným kurčaťom.