Preskočiť na obsah

Skryté tajomstvo

  • by

Potrebujeme

  • 1/2 kg bravčovej krkovičky
  • 1/2 kg hovädzieho stehna
  • 100 g oravskej slaniny
  • 3 cibule
  • masť
  • soľ
  • korenie
  • horčicu
  • 1 kg zemiakov

Postup:

Mäso si nakrájame na rezne, každý vyklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Misu z jánskeho skla si vytrieme masťou a ukladáme striedavo hovädzie mäso, plátok slaniny, plátky cibule, bravčové mäso, plátky cibule a znovu hov. mäso, až kým všetko mäso neminieme. Podlejeme 1 dcl vody a dáme piecť do horúcej rúry. Po hodine poukladáme navrch zemiaky nakrájame na štvrťky tak, aby sme zakryli celé mäso a dáme znovu piecť. Po chvíli odokryjeme, aby sa zemiaky pekne zapiekli. Podávame so šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *