Preskočiť na obsah

Špízy z panenky

  • by

Potrebujeme

  • 500 g bravčovej panenky
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 1 klobásu
  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 6 veľkých zemiakov
  • grilovacie korenie
  • olej
  • špajdle

Postup:

Zemiaky si očistíme a pokrájame na centimetrové kolieska. Rovnako si najkrájame na kolieska aj panenku, klobásu, cibuľu. Papriku a slaninu nakrájane na kúsky. Špajdle si potrieme olejom a napichávame suroviny v ľubovoľnom poradí. Na záver špízy potrieme grilovacím korením rozmiešanom v oleji, poukladáme na plech a podlejeme zvyškom koreneného oleja zriedeného s vodou. Pečieme asi hodinu a pol prikryté alobalom. Podávame s čerstvým šalátom.