Potrebujeme:
Cesto:
- 5 vajíčok
- 60g práškového cukru
- 50g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100g mletých orechov
Plnka:
- 250g mascarpone
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 150 ml smotany na šľahanie 33%
- 300ml vody
- puding najlepšie vanilkový
Na ozdobenie: hrnček černic - 20g horkej čokolády
Postup:
Cesto:
Ako prvé rozdelíme bielka od žĺtkov. Do misky so žĺtkami dáme približne 50 g práškového cukru. Žĺtka rozšľaháme až do lesklej žltej hmoty. Ak máme lesklú hmotu pridáme múku spolu s práškovým cukrom a orechami a hmotu zamiešame aby sa krásne spojila. S bielok urobíme pevný sneh. Keď je sneh pevný pridáme zvyšných 10g cukru. Bielka len mierne primiešame do cesta. Na plech spolu s papierom na pečenie rozlejeme rovnomerne hmotu. Dáme piecť pri 185 stupňoch na približne 15 minút.
Plnka:
V miske rozšľaháme mascarpone spolu s 1 vanilkovým cukrom. Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku a primixujeme ju do hmoty. V 300 ml mlieka uvaríme puding.Keď puding vychladne pridávame ho do plnky ale len studený lebo by sa nám to zrazilo. Plnku odložíme do chladničky.
Konečná úprava:
Cesto si po okrajoch orežeme a zarovnáme. Cesto pozdĺžne rozdelíme.na tri rrovnake časti. Vzniknú nám 3 platy. Jeden plát dáme na spodok potrieme plnkou a na vrch dáme černice a zakryjeme ďalším platom. Znovu zopakujeme postup. Na vrch dáme posledný plat a potrieme ho plnkou aj na vrchu aj po boku. Na vrch rezu nastrúhame čokoládu aby vytvorila stracatella efekt. Zvyšnú plnku dáme do vrecúška na šľahačku a urobíme na vrchu malé bodky podľa fantázie. Môžeme ešte dať na vrch černice. Rez dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. Môžeme podávať.
0 komentárov k “Stracatella rezy”Pridajte vlastný →