Potrebujeme
Tmavé cesto:
- 100 g smetolu
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- 300 g hladkej múky
- 4 lyžice vlažnej vody
- pol prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Svetlé cesto:
- 150 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 dcl oleja
- 5 lyžíc vody
- 250 g hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Tvarohová plnka:
- 750 g tvarohu
- 2 vajcia
- 4 lyžice práškového cukru
- 50 g smetolu
- hrozienka
Postup:
Všetky suroviny na tmavé cesto si dáme do misky a rukou vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme podľa veľkosti plechu. Preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvaroh, vajcia, práškový cukor, smetol a hrozienka vymiešame, príp. zriedime mliekom a vylejeme na tmavé cesto. Elektrickým šľahačom si vyšľaháme piškótové cesto z cukru, vajec, oleja a vody. Keď je cesto našľahané, pridáme múku s práškom do pečiva a vylejeme na tvarohovú plnku. Pečieme pri nižšej teplote, aby sa koláč pekne prepiekol.