Potrebujeme
- 200 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 6 vajec
- štipku soli
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- tmavú čokoládovú polevu
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup:
Maslo, štipku soli a 400 ml vody privedieme do varu. Prisypeme múku a miešame tak dlho, kým sa nevytvorí celistvá hmota, ktorá sa nelepí. Hrniec odložíme a postupne pridávame po jednom vajíčku a vždy dôkladne miešame, kým sa nespojí s cestom. Cesto musí byť hladké a lesklé a musí opadávať z varešky. Do vychladnutého cesta vmiešame prášok do pečiva. Cez cukrárenské vrecúško striekame na plech rovnaké hviezdičky, ktoré pečieme v dobre predhriatej rúre pri 225 stupňov asi 10 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a ešte asi 15 minút dopekáme. Upečené veterníky vodorovne prekrojíme a necháme vychladnúť. Čokoládu roztopíme v 100 ml smotany. Zvyšnú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku, ktorou plníme veterníky. Polejeme čokoládou.