Preskočiť na obsah

Stracatella rezy

  • by

Potrebujeme:

Cesto:

  • 5 vajíčok
  • 60g práškového cukru
  • 50g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g mletých orechov

Plnka:

  • 250g mascarpone
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • 300ml vody
  • puding najlepšie vanilkový
    Na ozdobenie: hrnček černic
  • 20g horkej čokolády

Postup:

Cesto:

Ako prvé rozdelíme bielka od žĺtkov. Do misky so žĺtkami dáme približne 50 g práškového cukru. Žĺtka rozšľaháme až do lesklej žltej hmoty. Ak máme lesklú hmotu pridáme múku spolu s práškovým cukrom a orechami a hmotu zamiešame aby sa krásne spojila. S bielok urobíme pevný sneh. Keď je sneh pevný pridáme zvyšných 10g cukru. Bielka len mierne primiešame do cesta. Na plech spolu s papierom na pečenie rozlejeme rovnomerne hmotu. Dáme piecť pri 185 stupňoch na približne 15 minút.

Plnka:

V miske rozšľaháme mascarpone spolu s 1 vanilkovým cukrom. Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku a primixujeme ju do hmoty. V 300 ml mlieka uvaríme puding.Keď puding vychladne pridávame ho do plnky ale len studený lebo by sa nám to zrazilo. Plnku odložíme do chladničky.

Konečná úprava:

Cesto si po okrajoch orežeme a zarovnáme. Cesto pozdĺžne rozdelíme.na tri rrovnake časti. Vzniknú nám 3 platy. Jeden plát dáme na spodok potrieme plnkou a na vrch dáme černice a zakryjeme ďalším platom. Znovu zopakujeme postup. Na vrch dáme posledný plat a potrieme ho plnkou aj na vrchu aj po boku. Na vrch rezu nastrúhame čokoládu aby vytvorila stracatella efekt. Zvyšnú plnku dáme do vrecúška na šľahačku a urobíme na vrchu malé bodky podľa fantázie. Môžeme ešte dať na vrch černice. Rez dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. Môžeme podávať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *