Potrebujeme
- 4 plátky hovädzieho mäsa (roštenka)
- 4 plátky bravčového mäsa (karé)
- 4 kuracie rezne
- pór
- 4 veľké mrkvy
- 2 petržleny
- 1 zeler
- cesnak
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 kocky zeleninového bujónu
- 100 g syra Eidam
- olej
- soľ
- korenie
Postup:
Na dno pekáča dáme malé množstvo oleja a nato navrstvíme pór nakrájaný na hrubšie krúžky. Mrkvu, petržlen a zeler si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Mäso osolíme a okoreníme. Na pór položíme plátky hovädzieho mäsa potreté roztretým cesnakom a dáme vrstvu strúhanej zeleniny. Ďalej plátky bravčového mäsa, rozotretý cesnak a opäť vrstvu zeleniny. Kuracie rezne a navrch zvyšok zeleniny. Dáme piecť do rúry.
Po 30 minútách´podlejeme 0,2 dcl zeleninového vývaru a opäť pečieme 30 minút, následne zalejeme smotanou a dopečieme ešte asi 30-40 minút. Tesne pred koncom posypeme nastrúhaným syrom, aby sa rozpustil. Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.