Preskočiť na obsah

Fazuľová polievka

Potrebujeme

  • 300 g fazule
  • 1 polievkovú lyžicú masti
  • 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 200 g údenej klobásy
  • 1 lyžičku cukru
  • 2 väčšie rajčiny, 1 väčšiu zelenú papriku
  • soľ, mleté korenie, paprika

Postup:

24 hodín namočenú nescedenú fazuľu uvaríme do polomäkka.

Na masti opražíme na drobnúčko pokrájanú cibuľu, pridáme fazuľu i s vodou, v ktorej sa varila, osolíme a necháme zovrieť a chvíľu povariť.

Medzitým si pripravíme na tenké mesiačiky pokrájané paradajky, na drobné pásiky pokrájanú papriku. Paradajky i papriku pridáme do polievky spolu s troškou mletého korenia a posypeme troškou sladkej červenej papriky. Necháme uvariť do mäkka.

Medzitým pokrájame údenú klobásu na kolieska (alebo ako máte zvykom, môžete nechať i väčšie kúsky). Pridáme ju do polievky a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak, lyžičku cukru, dobre premiešame, prípadne podľa potreby dolejeme vodou a dovaríme.

Pridaj komentár