Preskočiť na obsah

Hrachová polievka

Potrebujeme

  • 250 g hrachu
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 1 polievkovú lyžicu tuku
  • zeleninu podľa chuti (mrkva, petržlen, zeler, …)
  • 2 – 3 krajce chleba

Postup:

Hrach necháme 24 hodín namočený vo vode, potom ho dobre umyjeme (prepláchneme) a spolu so zeleninou uvaríme namäkko v osolenej vode.

Do zlatista na tuku opraženú múku zalejeme studenou vodou, premiešame a pridáme do vývaru. Samozrejme nezabudneme pritom vývar miešať.

Ešte chvíľu povaríme, prípadne dochutíme a môžeme podávať hrachovú polievku spolu s opraženými kockami chleba.

Opražené kocky chleba pridávajte až na tanier, po pridaní do hrnca s polievkou sa po chvíli rozmočia a „už to nie je ono“.

Pridaj komentár