Preskočiť na obsah

Jednoduchá bublanina

  • by

Potrebujeme

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vanilínové cukry
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 lyžičky škorice
  • ovocie (najlepšie jahody, maliny, čučoriedky, v zime môžu byť aj jablká nakrájané na plátky)

Postup:

Cukor, vanilínový cukor, vajcia a olej vyšľaháme asi 10 minút. Vareškou primiešame múku s práškom do pečiva a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch naukladáme ovocie a posypeme vanilínovým cukrom zmiešaným so škoricou. Pečieme asi 25 minút do zlatohneda.

Pridaj komentár