Preskočiť na obsah

Kapustová polievka s klobásou

Potrebujeme

  • 400 g kyslej kapusty
  • 1 väčšia cibuľa
  • 40 g masti
  • mleté čierne korenie
  • niekoľko zrniečok celého korenia
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 1 väčší zemiak
  • klobása
  • soľ
  • Postup:

    Na rozpálenej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, kapustu, štipku mletého čierneho korenia a 4-5 zrniečok celého korenia. Dusíme do mäkka.

    Do udusenej kapusty pokrájame na kolieska klobásu, podľa potreby dolejeme vodou alebo vývarom, zahustíme surovým postrúhaným zemiakom a chvíľu povaríme.

    Polievku môžeme zahustiť aj 1 dl smotany alebo ju podliať smotanou až na tanieri. Hotovú polievku môžeme podávať s chlebom.

Pridaj komentár