Preskočiť na obsah

Mandľové koláčiky

  • by

Potrebujeme

  • 440 g polohrubej múky
  • 380 g smetolu
  • 240 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 250 g postrúhaných mandlí
  • jahodová marmeláda
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Múku preosejeme do misy a pridáme zmäknutý smetol. Prisypeme práškový a vanilínový cukor a zľahka premiešame. Napokon pridáme mandle a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme do fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v horúcej rúre asi 8 minút. Necháme vychladnúť a vždy dve kolieska zliepame spolu jahodovou marmeládou. Zlepené obalíme v práškovom cukre.