Preskočiť na obsah

Orechová torta s ovocím

Potrebujeme

Cesto:

  • 400 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 2 dcl studenej vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g mletých orechov.

Plnka:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 100 g Hery
  • ananásový, jahodový a mandarínkový kompót
  • 1 jahodový puding

Postup:

Cukor, žĺtky a vodu šľaháme 20 minút. Potom primiešame mleté orechy, múku s práškom do pečiva a kakaom. Napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom a upečieme.

Tvaroh vyšľaháme s Herou, cukrom, žĺtkami, vanilínovým cukrom a napokon primiešame sneh z bielkov. Ak je tvaroh tuhý, rozriedime ho trochou mlieka. Upečený korpus prekrojíme napoly. Prvú polovicu vložíme späť do formy, natrieme polovicou plnky, poukladáme ovocie, prikryjeme druhým korpusom, opäť natrieme plnkou, poukladáme ovocie a navrch vylejeme puding uvarený z kompótovej šťavy a jahodového pudingu (mierne vychladnutý). Tortu dáme do chladu stuhnúť asi na 2 hodiny.

Pridaj komentár