Potrebujeme
Cesto:
- 400 g práškového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 5 vajec
- 2 dcl studenej vody
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 100 g mletých orechov.
Plnka:
- 500 g tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilínový cukor
- 100 g Hery
- ananásový, jahodový a mandarínkový kompót
- 1 jahodový puding
Postup:
Cukor, žĺtky a vodu šľaháme 20 minút. Potom primiešame mleté orechy, múku s práškom do pečiva a kakaom. Napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom a upečieme.
Tvaroh vyšľaháme s Herou, cukrom, žĺtkami, vanilínovým cukrom a napokon primiešame sneh z bielkov. Ak je tvaroh tuhý, rozriedime ho trochou mlieka. Upečený korpus prekrojíme napoly. Prvú polovicu vložíme späť do formy, natrieme polovicou plnky, poukladáme ovocie, prikryjeme druhým korpusom, opäť natrieme plnkou, poukladáme ovocie a navrch vylejeme puding uvarený z kompótovej šťavy a jahodového pudingu (mierne vychladnutý). Tortu dáme do chladu stuhnúť asi na 2 hodiny.