Potrebujeme
Cesto:
- 200 g polohrubej múky
- 200 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 150 g Palmarinu
- 1 vajce
- 1/2 prášku do pečiva.
Tvarohová plnka:
- 500 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 150 g Hery
- 4 žĺtky
- hrozienka.
Pena:
- 4 bielky
- 100 g kryštálového cukru – krupica
Postup:
Všetky suroviny na cesto rukou zmiesime a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Popicháme vidličkou a natrieme plnku, pripravenú z tvarohu, cukru, žĺtkov, Hery, vanilínového cukru a hrozienok. Koláč dáme piecť pri teplote 180 stupňov. Keď je už dostatočne zapečený, natrieme na tvaroh penu, ktorú sme si pripravili vyšľahaním bielkov s cukrom. Koláč dáme dopiecť, aby bol sneh upečený mierne dohneda.