Preskočiť na obsah

Orechovo-tvarohový koláč

  • by

Potrebujeme

Cesto:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g Palmarinu
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva.

Tvarohová plnka:

  • 500 g tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 g Hery
  • 4 žĺtky
  • hrozienka.

Pena:

  • 4 bielky
  • 100 g kryštálového cukru – krupica

Postup:

Všetky suroviny na cesto rukou zmiesime a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Popicháme vidličkou a natrieme plnku, pripravenú z tvarohu, cukru, žĺtkov, Hery, vanilínového cukru a hrozienok. Koláč dáme piecť pri teplote 180 stupňov. Keď je už dostatočne zapečený, natrieme na tvaroh penu, ktorú sme si pripravili vyšľahaním bielkov s cukrom. Koláč dáme dopiecť, aby bol sneh upečený mierne dohneda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *