Preskočiť na obsah

Parížske rožky

  • by

Potrebujeme

Cesto:

  • 25 orechov
  • 25 dkg práškového cukru
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok

Plnka:

  • 1 Hera
  • 40 dkg práškového cukru
  • 2 vanilínové cukry
  • 1 Zlatý klas
  • 3 dcl mlieka
  • kakao
  • čokoládová poleva

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rukou rozvaľkávame a krájame na tyčinky 7 cm. Poukladáme ich na plech s papierom s väčšími medzerami, pretože sa pri pečení roztečú. Pečieme pri slabej teplote 100 stupňov , kým nie sú hnedé a nepopráskajú. Upečené tyčinky necháme deň odstáť.
Z mlieka, Zlatého klasu a vanil. cukrov uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vyšľaháme Heru s cukrom, primiešame puding a kakao. Cez vrecúško striekame na rožteky plnku. Hotové namočíme do čokoládovej polevy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *