Preskočiť na obsah

Plnená teľacia hruď

Potrebujeme

  • 1,5 kg teľacej hrude
  • 6 žemlí
  • 3 vajcia
  • mlieko, soľ, korenie
  • 50 g masla
  • petržlenová vňať, muškátový orech
  • lyžička múky
  • 1,5 polievkovej lyžice tuku

Postup:

Z teľacej hrude odstránime tvrdé kosti spod chrupaviek, Urobíme zvislý rez v protismere k rebrám medzi kožou a mäsom a rozšírime rukou do vaku. potom ju vložíme na 15 minút do teplej vody, aby zostala svetlá.

Po vybratí ju potrieme zvonka soľou a korením. Pokrájané žemle zalejeme vajciami rozšľahanými v mlieku. Necháme máčať. primiešame rozpustené maslo, posekanú petržlenovú vňať, trochu muškátového orecha, soľ, korenie a múku. Masou naplníme vak a zašijeme pevnou niťou.

V hrnci rozpálime tuk a hruď prudko zo všetkých strán opečieme. Pridáme trochu horúcej vody a za častého polievania vlastnou šťavou dopečieme.

Ako prílohu môžeme využiť rôzne druhy šalátov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *