Potrebujeme
- 1,5 kg teľacej hrude
- 6 žemlí
- 3 vajcia
- mlieko, soľ, korenie
- 50 g masla
- petržlenová vňať, muškátový orech
- lyžička múky
- 1,5 polievkovej lyžice tuku
Postup:
Z teľacej hrude odstránime tvrdé kosti spod chrupaviek, Urobíme zvislý rez v protismere k rebrám medzi kožou a mäsom a rozšírime rukou do vaku. potom ju vložíme na 15 minút do teplej vody, aby zostala svetlá.
Po vybratí ju potrieme zvonka soľou a korením. Pokrájané žemle zalejeme vajciami rozšľahanými v mlieku. Necháme máčať. primiešame rozpustené maslo, posekanú petržlenovú vňať, trochu muškátového orecha, soľ, korenie a múku. Masou naplníme vak a zašijeme pevnou niťou.
V hrnci rozpálime tuk a hruď prudko zo všetkých strán opečieme. Pridáme trochu horúcej vody a za častého polievania vlastnou šťavou dopečieme.
Ako prílohu môžeme využiť rôzne druhy šalátov.