Potrebujeme
- 50 dkg bravčového mäsa
- 5dkg slaniny
- 15 dkg ryže
- 1 vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- 10 paprík
- 2 konzervy paradajkového pretlaku
- 6 dl mlieka
- 2 lyžice múky
- trochu mletej škorice
- cukor
- 5 dkg masla
Postup:
Bravčové mäso dobre umyjeme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu so slaninou. Pridáme soľ vajce, mleté čierne korenie, v slanej vode uvarenú ryžu a všetko dobre premiešame, Naplnené papriky uvaríme v slanej vode. Mäkké uložíme na misu a zalejeme omáčkou.
Omáčka:
Maslo rozpustíme, pridáme paradajkový pretlak, hladkú múku, mlieko, dobre premiešame a povaríme. Pridáme mletú škoricu, soľ, podľa chuti osladíme a zalejeme papriku. Podávame s knedľou.