Preskočiť na obsah

Pudingová trikolóra

Potrebujeme

  • 1 liter mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 1 jahodový puding
  • kryštálový cukor
  • 4 veľké jablká
  • ľubovoľné ovocie (aj kompótové)
  • piškóty
  • mletá škorica

Postup:

Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do menšieho hrnca, podlejeme 1 dcl vody, pridáme 2 lyžice cukru a udusíme do mäkka. Pridáme lyžičku škorice a necháme vychladnúť.

Do vyššieho skleného pohára dáme na dno piškóty poliate ovocnou šťavou a do tretiny dusené jablká. Do druhej tretiny nalejeme čokoládový puding uvarený z prášku, pol litra mlieka a 2 lyžíc cukru. Vložíme ovocie a pohár doplníme jahodovým pudingom uvareným rovnako ako čokoládový. Povrch ľubovoľne ozdobíme.

Pridaj komentár