Preskočiť na obsah

Šľahačkové rožky

  • by

Potrebujeme

  • 500 g hladkej múky
  • 2,5 dl šľahačkovej smotany
  • 250 g Palmarínu
  • 60 g práškového cukru

Plnka:

  • lekvár
  • na posypanie práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom

Postup:

Múku, cukor, postrúhaný Palmarín a smotanu spolu vymiesime na hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 častí. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na hrubší koniec cesta dáme lekvár a zvinieme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou.

Pridaj komentár