Potrebujeme
- 400 g práškového cukru
- 5 vajec
- 2 dcl studenej vody
- 300 g polohrubej múky
- prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- 3 lyžice mletých vlašských orechov
- 400 g tvarohu
- 3 dcl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 vanilínové cukry
- 1 práškovú želatínu
- 0,5 dcl sunquicku
Postup:
Práškový cukor, žĺtky a 2 dcl studenej vody vyšľaháme na hustý krém, pridáme múku s práškom do pečiva, orechmi a kakaom. Napokon zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vyložený papierom a upečieme. Z mlieka, pudingu a vanilínových cukrov uvaríme hustý puding a vychladnutý ho vyšľaháme s tvarohom na jemný krém. Ten vylejeme na vychladnuté cesto. Práškovú želatínu vysypeme do 0,5 litra studenej vody a necháme asi 10 minút postáť. Potom zahrejeme na asi 60 stupňov, nesmie prejsť varom. Necháme prechladnúť, prilejeme sunquick, premiešame a vylejeme na tvaroh. Odložíme do chladničky alebo na chladné miesto, aby želatína stuhla.