Preskočiť na obsah

Zeleninová polievka

Potrebujeme

  • vodu alebo vývar
  • mlieko
  • tuk
  • hladkú múku
  • zelený hrášok
  • petržlen
  • zeler
  • karfiol
  • muškátový kvet
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • čerstvé maslo

Postup:

Očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, karfiol rozdelený na malé ružičky a hrášok uvaríme v osolenej vode.

Na rozpálenom tuku speníme hladkú múku, upražíme na bledú zápražku, zalejeme vlažným vývarom, pridáme muškátový kvet a necháme cca 1 hodinu prevariť.

Potom pridáme vývar zo zeleniny, karfiolu, hrášku, mlieko, krátko povaríme a precedíme cez husté cedidlo. Do takto upravenej polievky dáme všetku uvarenú zeleninu a ešte krátko povaríme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *