Preskočiť na obsah

Zubáč s gaštanmi na ružičkovom keli

  • by

Potrebujeme

  • 100 g strúhaného syra Liptov Gerlach
  • 2 filety zo zubáča
  • 1 malá cibuľa
  • 200 g gaštanov v šupke prípadne v konzerve
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 20 g masla Liptov
  • 15 g kryštálového cukru
  • 600 g ružičkového kelu
  • 1PL slnečnicového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • šťava z polovice citróna
  • tymián

Postup:

1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.

2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.

3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.

4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.