Potrebujeme
- 100 g strúhaného syra Liptov Gerlach
- 2 filety zo zubáča
- 1 malá cibuľa
- 200 g gaštanov v šupke prípadne v konzerve
- 500 ml zeleninového vývaru
- 20 g masla Liptov
- 15 g kryštálového cukru
- 600 g ružičkového kelu
- 1PL slnečnicového oleja
- soľ
- čierne korenie
- šťava z polovice citróna
- tymián
Postup:
1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.
2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.
3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.
4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.